Welkom Chez Brochard

Open voor terras én afhaal!

Onze openingstijden zijn tot nader bericht van onze overheid dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Wat kun je verwachten? Heerlijke wijnen, borrelplankjes, onze zalmmootjes, rustiek brood, oesters, arretjescake riche… Daarnaast serveren we dinsdag tot en met donderdag als lunch een wisselend plategerecht en op vrijdag en zaterdag een wisselend 3-gangen menu.

Ook zullen we doorgaan met onze afhaalmenu’s. Dinsdag tot en met donderdag een ‘eenpansgerecht’ voor 10 euro en vrijdag en zaterdag een 3-gangen menu. Deze zullen in plaats van wekelijks nu tweewekelijks wisselen en staan op onze website en in deze nieuwsbrief voor mei.

Reserveren wordt aanbevolen en kan via onze website, via welkom@chezbrochard.nl of 0341-701468.

Chez Vous week 19 en 20

Eenpansgerechten 11-13 en 18-20 mei

 • Raapstelenstamppot met zoetzure rettich voor 10 euro per portie.
 • Kalfsvlees en/of dagvangst erbij voor 5 euro per portie.
 • Uiterlijk te bestellen voor dezelfde dag tot 12.00 uur via 0341-701468 of welkom@chezbrochard.nl. Afhalen tussen 17.00 en 18.00 uur.

Menu 14, 15, 21 en 22 mei

 • Terrine van Hollandse asperges met paling en eibonbon
 • Kalfstournedos met kalfsstoof, zoetzure rettich, vadouvanjus en raapstelen
 • Chocolade delice met mangocompote, citroengras roomijs, pistache praliné
 • 26,50 per menu. Uiterlijk te bestellen een dag van te voren tot 12.00 uur via 0341-701468 of welkom@chezbrochard.nl. Afhalen tussen 17.00 en 18.00 uur.
 • Extra brioche broodjes met gezouten boter (+ 9,50)
 • Extra oesters (+ 3,50/1 en + 18,00/6)
 • Extra kaasplankje (+ 10,00)
 • Extra geconfijte eendenlever (+ 7,50)
 • Extra mootje zalm, huisgerookt (+ 6,50)
 • Extra zalmsalade (+ 5,00)

Bij Restaurant Chez Brochard

geniet je op het mooiste terras met het mooiste uitzicht van een heerlijke lunch of diner aan de waterkant.

De basis van onze gerechten is de Franse keuken. De ingredienten die we gebruiken geven onze keuken haar signatuur, in ons geval het mooiste producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Ons land heeft culinair zo veel te bieden. We hebben zee en meer en vol vissen en schaaldieren, banken met mosselen en oesters, bossen en weilanden vol wild, unieke kazen, duurzaam vlees en gevogelte en een rijkdom aan groenten en kruiden; alles wat nodig is om heerlijke gerechten te maken. Dit sluit ook naadloos aan bij onze bijzondere locatie in Heerlijk Harderwijk en de rijke geschiedenis ervan; een historische haven op een rijksmonument, een antieke scheepshelling, tussen de botters, onder de schaduw van oude eiken en een windmolen.

Onze Chef Peele Koops, met een achtergrond in het Nederlandse topsegment, kookt met zijn team vanuit een open keuken verfijnde en natuurlijk vooral lekkere gerechten volgens de principes lokaal, puur, kwaliteit en duurzaam. Daarbij hoort ook minder weggooien en veel groenten op het bord. Op de zeer regelmatig wisselende kaart staan vooral seizoensgerelateerde producten. Want in Nederland kennen we ook echte seizoenen met hun eigen karakter. Naast streekproducten gebruiken we ook ingrediënten en specerijen uit de rijke geschiedenis van ons land. De Nederlandse cultuur is een smeltkroes en onze keuken daar een verlengde van.

Als je komt eten bij Chez Brochard kom je eten bij ons, zoals we het zelf graag zien: persoonlijke gastvrijheid, mooie muziek, onze heerlijke gerechten, een regelmatig wisselend en verrassend menu en een uitgebreide drankenkaart met veel open wijnen.

Wij zijn geopend dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12.00. Parkeren kan op ons terrein en voor de deur. Wij beschikken ook over een Captain’s Room op de eerste etage met prachtig uit zicht over de haven voor besloten bijeenkomsten tot 30 personen.

We kijken er van harte naar uit je te verwelkomen voor de lunch en een diner bij kaarslicht op de Havendijk.

Met vriendelijke groet,

Esther en Koos Brochard

De geschiedenis en inrichting van de Scheepshelling

Rond 1900 heeft de familie Oost de helling gesticht en er de naam Veluvia (“De weg naar de Veluwe’) aan gegeven. Hier werden de botters van de Zuiderzee vissersvloot onderhouden. De scheepshelling was één van de grootste langs de Zuiderzee en bestond uit zeven hellingbedden. Op ons terrein is ook een ouderwetse smederij gevestigd en wordt door ons vis gerookt in rookkasten. Waterevemementenbureau Veluvia organiseert rondvaarten met salonboot Jacoba van Reijer Dzn en verhuurt sloepen vanuit de toeristenwinkel op de hoek van het terrein. Onze buren in het Havenkwartier zijn de Molen de Hoop, de Visafslag en de Botterloods. Meer over de de uitgebreide mogelijkheden van leuke activiteiten in Harderwijk staan hier (anker/link naar Heerlijk Harderwijk)

Wijn

Restaurant

Vanaf 28 april mogen tussen 12.00 en 18.00 uur de terrassen open. Onze openingstijden zijn tot nader bericht dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Wat kun je verwachten? Heerlijke wijnen, borrelplankjes, onze zalmmootjes, rustiek brood, oesters, arretjescake riche… Daarnaast serveren we dinsdag tot en met donderdag als lunch een wisselend plategerecht en op vrijdag en zaterdag een wisselend 3-gangen menu.

Onze Menukaart

Onze tijdelijke menukaart voor op het terras zolang we van 12.00 tot 18.00 uur geopend mogen zijn.

De samenstelling van de gerechten wisselt wekelijks

SPECIALITEITEN

Oesters Per stuk 3,50
Half dozijn 18,00

Mootje huisgerookte zalm 7,50

Arretjescake ‘riche’ 3,00

WEKELIJKS WISSELENDE LUNCHGERECHTEN

Di-Do Plategerecht 12,50
Supplement vlees of vis 5,00

Vr-Za 3-Gangen lunch 29,00
Hoofdgerecht 18,00

Di-Za Soep van de Chef 7,50

Di-Za Rustiek brood met boter 7,50

BIJ DE BORREL

Borrelplankje 15,50

Al onze medewerkers zijn op de hoogte van de eventueel aanwezige allergenen in onze producten. Bij reserveren en bestellen kun je je dieetwensen aangeven en wij houden er rekening mee.

Impressie

Agenda

Reserveren

Bijzondere tijden… Ook bij Chez Brochard. Wees welkom!

De regels van de Rijksoverheid voor de terrasopenstelling per 28-04-2021:

De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur.
Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.
Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
Er is geen zelfbediening.
Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.
De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Voor je reservering kun je het formulier hiernaast gebruiken.


Dinerbon

Zoek je een echt leuk cadeau? Dan hebben wij de oplossing. Een Tegoed bij Ons cheque voor een complete avond uit Chez Brochard.
Une soirée complète Chez Brochard.
Aperitief bij ontvangst
6 gangen Menu du Chef
6 bijpassende wijnen
Koffie met friandises
Voor de prijs van 100

Een dinercheque hiervoor vind je hieronder.

Dinerbon Chez Brochard

Contact

Via het contactformulier kun je ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

Chez Brochard
Havendijk 1
3846 AC Harderwijk
T 0341 701 468
E welkom@chezbrochard.nl

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12.00 uur. Dineren bij Chez Brochard vanaf 17.30 uur. Zondag en maandag gesloten. Vanaf 28 april tot nader bericht van 12.00 tot 18.00 uur geopend.

De regels van de Rijksoverheid voor de terrasopenstelling per 28-04-2021:

De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur.
Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.
Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
Er is geen zelfbediening.
Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.
De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Parkeren

Chez Brochard heeft een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Het is ook mogelijk om op het naastgelegen parkeerterrein te parkeren (P1). Dit is een blauwe zone waar je 24/7 met een parkeerschijf 1 uur gratis kunt parkeren. Daarnaast ligt parkeerterrein P2 Lelykade. Hiervoor geldt betaald parkeren op alle dagen van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagen en koopavonden tot 21.00 uur.

Parkeren kost 1,90 per uur met een maximum van 9,00 per dag. Na 18.00 uur (of 21.00 uur op koopavonden) hoeft hier geen parkeergeld te worden betaald.

Bereikbaarheid

Chez Brochard is gemakkelijk te vinden midden in de oude vissershaven, onder de molen.

Met de auto vanaf de A28 (slechts 3 minuten vanaf de A28)
Neem afslag 13, richting Lelystad (N302), op de N302 neem de afslag richting Hierden, tweede stoplichten linksaf. Vanaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Chez Brochard Bij Oost bevindt zich op de hoek.

Met de auto vanaf de polder
Volg de N302, neem de afslag richting Hierden, sla rechtsaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Chez Brochard Bij Oost bevindt zich op de hoek.

Met de trein of bus
Bushalte Dolfinarium of Burgermeester de Meesterstraat

  Overnachten