Welkom

Lieve gasten,

Met pijn in ons (horeca)hart hebben we besloten om per 1 oktober 2023 Chez Brochard te sluiten.

Na een aantal moeilijke jaren, gevolgd door de energiecrisis hebben we nu te maken met hoge inkoopprijzen en een ernstig tekort aan personeel. Dit treft natuurlijk vele sectoren en zeker de horeca. Door het tekort aan personeel hebben we de afgelopen maanden niet geheel kunnen doen wat we graag willen: ons restaurant voor u beschikbaar maken en u de gerechtjes serveren die chef Peele met zijn team u graag wil aanbieden. We hadden de lunch al gesloten en het diner was vaak volgeboekt waardoor we u niet konden ontvangen. Dit hebben we nooit eerder meegemaakt en het vooruitzicht is niet beter.

Tot 1 oktober gaan we er nog een mooie tijd van maken. We serveren nog 1 keer een nieuw menu en wijnen van het keukenteam en onze gastvrouwen zullen u extra in de watten leggen. Ook organiseren we nog speciale avonden om er een mooi einde aan te maken.

We willen u oprecht bedanken voor al uw bezoeken, steun en enthousiasme de afgelopen jaren. Vaak zelfs al uit de periode van Klein Parijs. De één kwam elk nieuw menu, de ander vaker en de ander een keer per jaar. We voelden ons elke keer weer vereerd met uw bezoek.

De Michelin- en de Gault & Millau gids gaven ons landelijk bekendheid.

Onze leveranciers en buren willen we bedanken voor hun steun, advies en mooie producten, ook in de moeilijke tijden. Ik wil onze collega’s en oud-collega’s bedanken voor hun tomeloze inzet die voor u als gast zo belangrijk was en door u gewaardeerd werd in de afgelopen jaren.

Er gloren vast weer nieuwe mogelijkheden aan de nabije toekomst.  Onze chef Peele gaat aan de slag bij Caert en Andrea gaat koken bij de Salentein. Suus gaat reizen en van Xandra gaan we het nog horen.

Koos Brochard names het team

‘Lunchmenu’ van 12.00 tot 15.30 uur

4 gangen 46
3 gangen 38
2 gangen 30

‘Chef’s Menu’ vanaf 17.30 uur

Laat je verrassen door ons mooie en regelmatig wisselende Chef’s Menu, waarbij we rekening houden met je wensen.

6 gangen 69
5 gangen 60
4 gangen 51
3 gangen 42

‘Jouw keuze Menu’ vanaf 12.00

Wisselt regelmatig, vraag het aan onze medewerkers.

5 gangen 62
4 gangen 53
3 gangen 45

We kunnen deze menu’s begeleiden met bijpassende wijnen
voor 7,25 per glas.

‘A la carte’ vanaf 12.00

Oesters per stuk 3,75, 6 voor 20,00
Oesterbereiding per stuk 4,25, 6 voor 24
Rustiek brood met garnituur 8,50

Voor- en tussengerechten
Terrine gegrilde groenten, gamba, peterseliemayonnaise (ook vegetarisch) 19
Salade Niçoise, sardines, kwartelei, zwarte knoflookmayonaise 19
Steak Tartare, kalf, oester, Hollandaise (ook vegetarisch) 21

Hoofdgerechten
Ravioli champignons, judasoren, schuim van cepes 23
Vis van de de dag, risotto met geitenboter en geitenkaas, komkommer, wortel, augurk, beurre blanc met oestervocht 25
Kalfsentrecôte, opperdoezen, creme fraiche, snijbonen, merg, jus met chimichurri 29
Steak Tartare kalf, oester, hollandaise 29

Eendenlever supplement bij hoofdgerecht 10
Kalfszwezerik supplement bij hoofdgerecht 10

Nagerechten
Assortiment kazen, noten, getoaste zeebeer 15
Lemon curd, radijs, rode peper, koriander, merenque van limoen, yoghurtijs 11

Wijnkaart

Wij heben vele mooie wijnen, zowel per glas als op fles en een prachtige collectie Champagnes.

Onze volledige menukaart inclusief wijnkaart

Impressie

Reserveren

Vanaf heden tot en met onze laatste avond op 30 september zijn wij volgereserveerd. Je kunt helaas niet meer reserveren.

Heerlijk Harderwijk

Ontdek Hotspot Heerlijk Harderwijk, historische Hanzestad aan de rand van de Veluwe. Struin door de sfeervolle straatjes en laat je verrassen door de gastvrijheid, gezelligheid en veelzijdigheid. De rijke geschiedenis is overal zichtbaar. Ontdek ook de adembenemende natuur rondom Harderwijk: het Randmeer, de uitgestrekte bossen en heidevelden. Met de enorme facelift die het havengebied heeft ondergaan en de vele mogelijkheden tot overnachten is Harderwijk bij uitstek geschikt voor een dagje uit, weekendje weg of (korte) vakantie. Heerlijk Harderwijk  heeft op haar website alles voor je bij elkaar gezet. Hieronder onze favorieten.

Chez Brochard is gevestigd op een antieke Scheepshelling. Rond 1900 heeft de familie Oost de helling gesticht en er de naam Veluvia (‘De weg naar de Veluwe’) aan gegeven. Hier werden de botters van de Zuiderzee vissersvloot onderhouden. De scheepshelling was één van de grootste langs de Zuiderzee en bestond uit zeven hellingbedden. Op ons terrein is ook een ouderwetse smederij gevestigd en wordt door ons vis gerookt in rookkasten. Veluvia Deli & Events organiseert rondvaarten met salonboot Jacoba van Reijer Dzn en verhuurt sloepen vanuit hun winkel op de hoek van het terrein. Ook verkopen ze daar mede door ons vervaardigde streekproducten en dranken. Waterbike Harderwyck verhuurt waterbikes vanaf de Scheepshelling.

Onze buren in het Historisch Havenkwartier zijn de Molen de Hoop met de Molenwinkel en het Bakkerijmuseum, de Visafslag, de Botterloods en het Bottermuseum. Je bent er van harte welkom.

Als je met de boot naar Harderwijk komt kun je heerlijk verblijven in onze prachtige nieuwe Stadshaven. Chez Brochard ligt op loopafstand.

Harderwijk verkennen via het water? Maak er een leuk uitje van op de sups van Sup & Go.

Combineer je bezoek aan Harderwijk met een stadswandeling met Stadsgids, zo kom je op plekjes waar alleen zij de sleutel van hebben.

Met de app ‘Harderwijk Historie’ kun je er zelf op uit in de Harderwijkse binnenstad. Op historische plekken wordt verteld wat zich daar heeft afgespeeld, begeleid door beelden en muziek. De wandeling begint bij het Oude Stadhuis en eindigt bij de voormalige Synagoge in de Kleine Marktstraat. Je downloadt de app gratis in de App Store en de Play Store.

Harderwijk heeft op de kop van de Boulevard een Strandeiland  en aansluitend een gloednieuwe wandelpromenade De Wijde Wellen.

Het Stadsmuseum Harderwijk  is pas spectaculair verbouwd. De begane grond met expositieruimte, museumwinkel, filmzaal, salon en museumcafé met terras zijn ook nog eens gratis toegankelijk. Het aanverwante Marius van Dokkum Museum in de Hortus Botanicus van Harderwijk is een bezoek zeker waard.

Overnachten

De overnachtingsmogelijkheden in onze omgeving.

Contact

In verband met onze sluiting per 1 oktober kunt je niet meer bij ons reserveren. Wij zijn volgereserveerd tot het einde. Voor overige zaken kun je met het contactformulier ons een bericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor het reserveren van de rondvaartboot en de sloepen verwijzen wij naar veluvia.nl.

Contactgegevens

Chez Brochard Havendijk 1 3846 AC Harderwijk T 0341 701 468 E welkom@chezbrochard.nl

Openingstijden

Dinsdag 17.30 – 23.00 uur
Woensdag 17.30 – 23.00 uur
Donderdag 17.30 – 23.00 uur
Vrijdag 17.30 – 23.00 uur
Zaterdag 12.00 – 23.00 uur

Parkeren

Chez Brochard heeft een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Ook is er een blauwe zone met parkeervakken op de Havendijk. Je kunt daar met blauwe schijf 1 uur parkeren. Na 18.00 uur m.u.v. vrijdag is het daar vrij parkeren. Het is ook mogelijk om op het naastgelegen parkeerterrein te parkeren (P2 Dr. Lelykade). Hiervoor geldt betaald parkeren op alle dagen van 8.00 tot 21.00 uur. Parkeren kost 1,90 per uur met een maximum van 10,00 per dag. Na 21.00 uur hoeft hier geen parkeergeld te worden betaald.

Bereikbaarheid

Chez Brochard is gemakkelijk te vinden midden in het Historisch Havenkwartier, naast de molen. Met de auto vanaf de A28 (slechts 3 minuten vanaf de A28) Neem afslag 13, richting Lelystad (N302), op de N302 neem de afslag richting Hierden, tweede stoplichten linksaf. Volg vervolgens P2 Dr. Lelykade. Voor parkeren op ons eigen terrein of de blauwe zone op de Havendijk rijdt u vanaf de Burgermeester de Meesterstraat de Havendijk op. Let op, dit is een doodlopende straat. Met de auto vanuit de polder Volg de N302, neem de afslag richting Hierden, sla rechtsaf de Burgermeester de Meesterstraat. Volg vervolgens P2 Dr. Lelykade. Voor parkeren op ons eigen terrein of de blauwe zone op de Havendijk rijdt u vanaf de Burgermeester de Meesterstraat de Havendijk op. Let op, dit is een doodlopende straat. Met het openbaar vervoer Vanaf station Harderwijk is het 20 minuten lopen of een bus richting de polder en uitstappen bij Bushalte Dolfinarium of Burgermeester de Meesterstraat.